{ "title": "Bademcik Ameliyatı Sonrası Ateş", "image": "https://www.bademcik.org/images/Bademcik-Ameliyati-Sonrasi-Ates-58.jpg", "date": "20.01.2024 17:47:43", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Bademcik ameliyatı sonrası ateş, bademcik ameliyatı basit olmakla beraber risk durumu çok az bir operasyondur. Ameliyat sonrası hasta aynı gün içerisinde evine taburcu edilmektedir. Bazı durumlarda hastalar 1 gece hastanede kalınabilmektedir. Hastane veya ev fark etmez ilk 2 gün istirahat etmeli çok fazla hareket dahi etmemelidir. Bademcik ameliyatı sonrası evde bakımı çok önemli ve hassasiyet isteyen bir durumdur. İyi bakılmadığı takdirde hasta tekrarlayan bir komplikasyon geçirebilmektedir. Hastanın evde güzel bakıldığı takdirde 2 haftada normal olan aktivitelerine yavaş yavaş başlayabilir. Bademcik ameliyatı sonrası bakımı günü gününe değişiklik göstermektedir.

Bademcik ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar, ateşlenme, kanama, ameliyat sonrası bakım, günlük diyet ve yeme düzeni, nefes kokusu, konuşma durumu, ameliyat sonrası dönemde yapılacaklar, ameliyat sonrası ağrılar gidi durumlar kontrol altında tutulmalıdır.

Bademcik ameliyatı sonrası ateş, çok aşırı olmasa da ameliyat sonrası ağrılar yaşanması normal bir durumdur. Bademciklerin bulunduğu bölgenin yani ameliyat bölgesinin ağrımasından dolayı hastalar çok fazla su tüketmezler. Susuz kalınması kişide ateşlenmeye neden olacaktır. Hastalarda ameliyat sonrası ateş 37.3-38.3 derece arasında olması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. İlk 48 saat ateş 38.5 dereceye kadar çıkabilir. Yani ateşin 0.5-1 dereceye yükselmesi gayet normaldir. Az miktarda sıvı alınması dehidrasyon durumunda artar. Bu durumda ateş düşürücüler alınmalıdır ya da çok sıvı tüketmenize rağmen ateş düşmüyorsa ve daha da yükseliyorsa, aldığınız ateş düşürücüler işe yaramadıysa ve ateş 38.5 derece üzerine çıktıysa mutlaka hemen doktora gidilmeli ve önlemi alınmalıdır. Düşmeyen ateş enfeksiyon başlangıcı olabilmekte ve sinyallerini ateş ile vermektedir. Bazen de ateş hafif olabilir. Ateşi kontrol altına alabilmek için parasetamol ilaç kullanılmalıdır. Bol su ve sıvı gıdalar tüketilmesi ateşlenmeye engel olabilmektedir.
" } ] }