{ "title": "Bademcik Beyazlaması", "image": "https://www.bademcik.org/images/Bademcik-Beyazlamasi-31.jpg", "date": "20.01.2024 08:02:33", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Bademcik beyazlaması, başta küçük yaştaki insanlar olmak üzere hemen hemen her yaşta ortaya çıkabilen bir durumdur. Genellikle enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan bademcik beyazlaması, birçok farklı nedene ortaya çıksa bile ana nedeni, bakterilerdir. Bademcik beyazlaması, ilk zamanlarda oldukça hafif ilerlediği için genellikle insanlar tarafından önemsenmemektedir. Fakat bu durumlara çok dikkat edilmelidir. Çünkü bademcik beyazlaması, direk olarak ileri ki kısa süre içerisinde özellikle yutkunma sırasında şiddetli ağrılara neden olarak etkilerini ortaya çıkaracaktır. Bademcik beyazlaması sorununa gerekli olan müdahalelerin yapılması durumunda yaklaşık 10 gün içerisinde sorun tamamen ortadan kalkacaktır. Günümüzde daha önceden bademcik ameliyatı olarak bademciklerini aldırmış olan insanlarda bademcik beyazlaması pek meydana gelmese bile bademciğin alındığı bölgede hafif beyazlamalar görülebilir.

Bademcik beyazlaması neden olur?

Aşırı soğuk içecek ya da yiyecek tüketmek: tüketilen yiyecek ve içecekler çok soğuk olduğunda ya da aşırı sıcak olduğunda bademcikler üzerinde tahrişlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu tahrişler, insanlarda ciddi olarak bademcik beyazlaması sorununun ortaya çıkmasına neden olacaktır. Kişinin bademciğinde oluşan ağrı hafif hafif kendisini gösterecektir.

Bademcik iltihabı: Bademcik şişmesi durumlarında gerekli olan müdahaleler yapılmaması durumunda direk olarak iltihaplanmalar ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu durum direk olarak bademcik beyazlaması sorununa neden olmaktadır.

Enfeksiyonlar: Bademcik beyazlaması insan vücudunda bulunan enfeksiyonlar son derece hassas olan bademcikler üzerinde etkisini gösterdiğinde bademciklerde şişme ve aynı zamanda beyazlama meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda kesinlikle Uzman doktorlardan yardım almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Bademcik beyazlaması belirtileri nelerdir?
" } ] }