{ "title": "Bademcik Düşmesi", "image": "https://www.bademcik.org/images/Bademcik-Dusmesi-68.jpg", "date": "21.01.2024 13:39:22", "author": "Mustafa Engin Çoban", "article": [ { "article": "
Bademcik düşmesi, kişilerde özellikle mevsim geçişleri arasında sık sık karşılaşılan ve yutkunmakta zorluk çektiren bir rahatsızlık olarak bilinir. Bademcik düşmesi rahatsızlığı genellikle çocuklarda görülür fakat yetişkinlerde de gözlemlenmiştir. Bademcik düşmesi rahatsızlığı olan kişiler sıcak ve soğuk besinlere olabildiğince dikkat etmeleri gerekir. Bu rahatsızlık sırasında kişiler yemek yerken zorluk çekerler bazı besinler boğazlarıni kesermiş hissi verir ve hastanın canı çok yanar. Bademcik düşmesi rahatsızlığı olan hastalar genellikle bu dönemde sıvı gıdalarla ya da çorba ile beslenmesi gerekir. Vücut için önemli ve bağışıklık sisteminin en hassas bölgesine sahip bademcikler bu sebeple çoğunlukla çocuklarda baş gösterir. Bu durumun sonunda bademciler iltihap kapar ve bölgede bakteriler çoğalmaya başlar. Bununla birlikte kişide yüksek ateş, halsizlik, ağrı ve iştahsızlık belirtileri görülür. Bademcik düşmesi rahatsızlığında bölgeye bakıldığı zaman kızarıklık, şişkinlik ve kötü bir ağız kokusu ile karşılaşılır. Bademcik düşmesi rahatsızlığı eğer devamlılığını sürdürüyor ise bademcik üzerinde sarı renkte boncuk boncuk iltihaplar oluşur. Eğer erken tedavi ile müdahale edilmez ise bu iltihap giderek büyür ve kulağa sıçrar bu da durdurulması imkânsız olan diğer enfeksiyon hastalıklarına yol açar.

Bademcik Düşmesi Tedavi Süreci

Kişi kesinlikle bu süreçte sigara içmemelidir. Bademciği zorlayacak hasar verecek besinler tüketmemesi gerekir. Mesela çok sıcak ya da çok soğuk besinler almamalıdır. Gevrek ve çıtır besinler kesinlikle tüketmemelidir. Kişi bu süreçte bol bol D vitamini ve C vitamini almalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler almalıdır. Bol bol sebze ve meyve suyu tüketin. Vücudun gerek duyduğu mineralleri bitkisel yollar ile tamamlamaya çalışın. Günde en az iki diş sarımsak tüketilmesi gerekmektedir. Bademcik düşmesini engellemek için bulunulan ortam nemli olmalıdır. Eğer kişi bu yöntemler ile hastalığı engelleyemez ve önüne geçemez ise bir doktora başvurması gerekir. Bu süreçte en etkili yöntemlerden birisi de bal ile karıştırılmış olan zencefil tozudur. Bu uygulamayı da yapmayı sakın unutmayın.
" } ] }