{ "title": "Bademcik Lenf Bezi Sismesi", "image": "https://www.bademcik.org/images/Bademcik-Lenf-Bezi-Sismesi-24.jpg", "date": "19.01.2024 18:30:52", "author": "Fatoş Özçelik", "article": [ { "article": "Bademcik Lenf Bezi Şişmesi, çocuklarda sık sık iltihaplanan bağışıklık sistemi bezleridir. Bademcik boğazın arka tarafında görülmekte, lenf bezleri boğaz ile burnun arka arasında bulunur. Bademcik veya lenf bezleri şiştiği zaman nefes alma ve yutkunma da zorluk yaşayabilirsiniz. Lenf bezleri şişer ve doktora gitmezseniz ilerleyen durumlarda duyma kaybı da görülebilmektedir. Herhangi iki durumda da şişme kendiliğinden kaybolur, enfeksiyon iyileşir ve tedaviye herhangi gerek kalmaz. Fakat bazı durumlarda bezler enfeksiyon olmadan da şişebilir.

Bademcik Lenf Bezi Şişmesi Belirtileri Nelerdir?
Kanserlerin büyük kısmı lenf yolları ile dağılmaya çalışırlar ve uzun süre boyun bezelerine takılırlar. Fakat her büyüyen lenf bezleri kesin kanser başlangıcıdır diye bir şey tabi ki de yoktur. Özellikle çocuklarda enfeksiyon sebebiyle oluşmaktadır. 40 yaş üzeri lenf şişmelerini dikkate almalı enfeksiyon yanında kanser başlangıcı da olabilmektedir. Enfeksiyon ile kanser arasında fark ise kanser de ağrı yapmamaktadır ve haftalarca hatta aylarca şişme olabilmektedir. Kanserde şişlik daha serttir ayrıca 40 yaş ve üzerinde görülmektedir. Sigara ve alkol kullanımı kansere başlangıç olabilmektedir.

Boğazdaki Lenf Bezi Şişmesi Belirtileri Nelerdir?
Bademcik Lenf Bezi Şişmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doktorunuz söylediği antibiyotiği kullanmak gerekmektedir. Davam eden lenf şişmelerinde alkol veya sigara kullanıyorsanız bir an önce bırakmanız gerekmektedir.
" } ] }